Speenvarken
Het pronkstuk voor op het spit of op de barbecue, echte autenthiek hollandse speenvarkens. Onze speenvarkens zijn tussen de twee a zes weken oud als ze geslacht worden. In deze periode krijgt het varkentje nog melkvoeding van hun moeder waardoor het vlees extreem mals en soepel is. Onze slagers prepareren de speenvarkens zelf. Ze worden kant en klaar geleverd en kunnen dan ook direct aan het spit.
Speenvarken kopen
Een speenvarken kopen doe je niet elk weekend. Speenvarkens worden vaak gekocht om aan het spit te rijgen op grote events en roast wedstrijden waar ze dienen als centerpiece. Wil jij iets uitzonderlijks op tafel zetten voor jouw gasten? Overweeg dan om eens een speenvarken te kopen. Goed om te weten als je een speenvarken gaat kopen is dat dit speenvarkens zijn die iets overkomen is tijdens het grootbrengen zoals bijvoorbeeld een gebroken pootje of een andere beperking.
Speenvarken aan het spit
Het speenvarken dat je bij ons kan kopen is ongekruid en ongevuld, ideaal want dit betekent dat je zelf volledig de vrijheid hebt in de bereiding van dit fantastische product. Wanneer je het speenvarken zonder vulling aan het spit hangt dan kan je er altijd nog een mooie pork rub op aanbrengen. Gebruik je wel een vulling, zorg er dan voor dat je de buik goed dicht snoerd, bijvoorbeeld met een stuk slagerstouw, wat wij uiteraard gratis meeleveren.
Voor onze speenvarkens van 10 tot 12 kilo raden wij een professioneel spit of een zeer grote barbecue aan. Hoelang een speenvarken aan het spit moet hangen is afhankelijk van het gewicht van het varkentje en de warmte van het vuur. Wij houden als vuistregel aan dat een speenvarken van 6 kilo ongeveer 6 uur aan het spit moet hangen. Een kerntemperatuur tussen de 65 en 70 graden is wat ons betreft een mooie garing om te bereiken als een speenvarken aan het spit hangt. Het vuur zelf moet een temperatuur rond de 190 graden bereiken. Voor het speenvarken van 10 kilo geld dat je hem minimaal 8 uur aan het spit hangen. Ook hier houden we een kerntemperatuur van 70 graden aan.
Tijdens het garen aan het spit is het raadzaam om zaken als de poten en de snuit in te pakken, je wilt voorkomen dat deze in het vuur terechtkomen en verbranden. Voor zowel de presentatie als de smaak van het speenvarken aan het spit is dit natuurlijk zonde Onze speenvarkens tussen 8 en 10 kilo passen overigens ook prima in de oven. Maak zelf een mooie vulling en je hebt een fantastische maaltijd op tafel voor een gezelschap van plus minus 12 a 14 personen.
€ 177.20
- Besteld vóór 23:59 = volgende avond in huis*
- 100% gekoelde levering
- Gratis verzending vanaf € 85,00
- De keuze van Topchefs uit de regio!

Speenvarken
Het orgaanvlees wordt verwijderd.
Waarom een Speenvarken?
- Bijzonder mals en zacht vlees
- Van Hollandse boeren
- Ideaal voor aan het spit
- Kant en klaar geleverd
Speenvarken bereiden
Voor onze speenvarkens van 10 tot 12 kilo raden wij een professioneel spit of een zeer grote barbecue aan. Hoelang een speenvarken aan het spit moet hangen is afhankelijk van het gewicht van het varkentje en de warmte van het vuur. Wij houden als vuistregel aan dat een speenvarken van 6 kilo ongeveer 6 uur aan het spit moet hangen. Een kerntemperatuur tussen de 65 en 70 graden is wat ons betreft een mooie garing om te bereiken als een speenvarken aan het spit hangt. Het vuur zelf moet een temperatuur rond de 190 graden bereiken. Voor het speenvarken van 10 kilo geld dat je hem minimaal 8 uur aan het spit hangen. Ook hier houden we een kerntemperatuur van 70 graden aan.
Tijdens het garen aan het spit is het raadzaam om zaken als de poten en de snuit in te pakken, je wilt voorkomen dat deze in het vuur terechtkomen en verbranden. Voor zowel de presentatie als de smaak van het speenvarken aan het spit is dit natuurlijk zonde Onze speenvarkens tussen 8 en 10 kilo passen overigens ook prima in de oven. Maak zelf een mooie vulling en je hebt een fantastische maaltijd op tafel voor een gezelschap van plus minus 12 a 14 personen.
  *Bezorgtijden
Als je vóór 23:59 uur bestelt, is het mogelijk om de volgende avond je bestelling in ontvangst te nemen, mits de eerstvolgende dag een bezorgdag is.
Leveringen vinden plaats tussen 17.00 en 22.00 uur op maandag t/m vrijdag. Bij het plaatsen van je bestelling kun je zelf jouw gewenste leverdatum aangeven.
  Leveringen & Bezorgdagen
Onze producten worden ’s ochtends in eigen slagerij bereid en vervolgens ’s avonds bij u bezorgd. We bewaken het gehele proces van bereiding tot bezorging. Daarom kunt u vertrouwen op een optimale kwaliteit. Hieronder vindt u een overzicht van de bezorgdagen:
| Maandag besteld | = dinsdag geleverd |
| Dinsdag besteld | = woensdag geleverd |
| Woensdag besteld | = donderdag geleverd |
| Donderdag besteld | = vrijdag geleverd |
| Vrijdag besteld | = maandag geleverd |
| Zaterdag besteld | = maandag geleverd |
| Zondag besteld | = maandag geleverd |
Voor onze speenvarkens van 10 tot 12 kilo raden wij een professioneel spit of een zeer grote barbecue aan. Hoelang een speenvarken aan het spit moet hangen is afhankelijk van het gewicht van het varkentje en de warmte van het vuur. Wij houden als vuistregel aan dat een speenvarken van 6 kilo ongeveer 6 uur aan het spit moet hangen. Een kerntemperatuur tussen de 65 en 70 graden is wat ons betreft een mooie garing om te bereiken als een speenvarken aan het spit hangt. Het vuur zelf moet een temperatuur rond de 190 graden bereiken. Voor het speenvarken van 10 kilo geld dat je hem minimaal 8 uur aan het spit hangen. Ook hier houden we een kerntemperatuur van 70 graden aan.
Tijdens het garen aan het spit is het raadzaam om zaken als de poten en de snuit in te pakken, je wilt voorkomen dat deze in het vuur terechtkomen en verbranden. Voor zowel de presentatie als de smaak van het speenvarken aan het spit is dit natuurlijk zonde Onze speenvarkens tussen 8 en 10 kilo passen overigens ook prima in de oven. Maak zelf een mooie vulling en je hebt een fantastische maaltijd op tafel voor een gezelschap van plus minus 12 a 14 personen.
Kerntemperatuur
Speenvarken bereiden
Voor onze speenvarkens van 10 tot 12 kilo raden wij een professioneel spit of een zeer grote barbecue aan. Hoelang een speenvarken aan het spit moet hangen is afhankelijk van het gewicht van het varkentje en de warmte van het vuur. Wij houden als vuistregel aan dat een speenvarken van 6 kilo ongeveer 6 uur aan het spit moet hangen. Een kerntemperatuur tussen de 65 en 70 graden is wat ons betreft een mooie garing om te bereiken als een speenvarken aan het spit hangt. Het vuur zelf moet een temperatuur rond de 190 graden bereiken. Voor het speenvarken van 10 kilo geld dat je hem minimaal 8 uur aan het spit hangen. Ook hier houden we een kerntemperatuur van 70 graden aan.
Tijdens het garen aan het spit is het raadzaam om zaken als de poten en de snuit in te pakken, je wilt voorkomen dat deze in het vuur terechtkomen en verbranden. Voor zowel de presentatie als de smaak van het speenvarken aan het spit is dit natuurlijk zonde Onze speenvarkens tussen 8 en 10 kilo passen overigens ook prima in de oven. Maak zelf een mooie vulling en je hebt een fantastische maaltijd op tafel voor een gezelschap van plus minus 12 a 14 personen.
Levering & bezorgtijden
| Maandag besteld | = dinsdag geleverd |
| Dinsdag besteld | = woensdag geleverd |
| Woensdag besteld | = donderdag geleverd |
| Donderdag besteld | = vrijdag geleverd |
| Vrijdag besteld | = maandag geleverd |
| Zaterdag besteld | = maandag geleverd |
| Zondag besteld | = maandag geleverd |
Reviews (1)
Ook erg lekker
Gerelateerde producten
Waarom Bollensteak?
EIGEN TRANSPORT
Onze eigen chauffeurs bezorgen de bestellingen met gekoeld transport.
ONTVANG UW VLEES IN PERFECTE CONDITIE
Het vlees wordt vers gekoeld of diepgevroren bij u bezorgd. Bij ontvangst kunt u de producten bewaren in de koelkast of extra lang in de vriezer.
HOGE KWALITEIT
Wij geloven dat authentieke en unieke smaken centraal moeten staan in ons assortiment. Om u hier in te kunnen voorzien werken wij met speciaal geselecteerde rassen van over de hele wereld.
SNELLE LEVERING
Besteld voor 23:59 = volgende (werk)dag in huis. Wij bezorgen uitsluitend in de avond.











