Wagyu Picanha
Premium F3 Wagyu Picanha
Het vlees van Wagyu runderen is een klasse apart. Dit rundvlees, dat vroeger uitsluitend bestemd was voor de keizerlijke familie van Japan, wordt beschouwd als het meest malse en lekkerste rundvlees ter wereld. Dit van oorsprong Japanse runderras heeft veel intramusculair vet en krijgt een uniek traditioneel dieet van gras, granen en bierbostel. Het ras, de manier van mesten en de voeding zorgen ervoor dat het vlees een prachtige marmering van onverzadigd vet krijgt. Het is door het hoge percentage aan vetmarmering zeer intens van smaak en het vlees smelt in de mond. Wagyu vlees staat bekend als de kaviaar onder het rundvlees en is een ware delicatesse die u ooit geproefd moet hebben.€ 35.70 – € 118.60
- Besteld vóór 23:59 = volgende avond in huis*
- 100% gekoelde levering
- Gratis verzending vanaf € 85,00
- De keuze van Topchefs uit de regio!

Picanha van een Wagyu rund
Onze Picanha is afkomstig uit het bovenste gedeelte van de achtervoet, tegen de staart.
Product Eigenschappen
- Japanse volbloed Wagyu
Certificaat

Wagyu Picanha bereiden
- Een Picanha kan je op verschillende manieren bereiden, zowel bijvoorbeeld in de oven of op de BBQ. In dit voorbeeld praten we over een Picanha bereiden op de BBQ
- Zorg er als eerste voor dat de picanha ruim van te voren uit de koelkast of vriezer is gehaald en dat hij op kamer temperatuur is.
- Haal vervolgens eerst het vliesje van de Picanha, let op, we hebben het hier niet over de vetkap maar echt over het vliesje dat aan de andere kant van de picanha zit. Het makkelijkste haal je deze weg met een dun scherp mesje.
- Voordat je de picanha gaat bereiden op de BBQ, maak een aantal inkepingen met een scherp mes in de vetkap van de Picanha.
- Bestrijk de picanha royaal met zout en laat dit even intrekken. Veeg het zout eraf voordat het vlees op de BBQ gaat. Het zout dat blijft zitten bak je dan mee.
- Gril vervolgens de Wagyu picanha met de vetkap naar beneden boven direct vuur op de BBQ voor een kleine 20 seconden zodat het vet begint te smelten
- Verplaats vervolgens de Wagyu Picanha naar een indirecte zone, idealiter tussen de 125 en 140 graden max.
- Werk met een kern thermometer, zodra deze aangeeft dat de kern 45 graden is dan kan je het vlees boven het directe vuur afgrillen voor enkele minuten.
- Draai gedurende dit afgrillen het vlees regelmatig om zodat het niet blijft plakken op je BBQ en de kleur aan weerszijde gelijkwaardig is
- Laat de Picanha vervolgens onder aliminium folie nog zeker 15 minuten rusten. Pak het vlees niet te dik in want je wilt niet dat de warmte nietmeer kan ontsnappen en jouw heerlijke picanha te ver door gaart. Eetsmakelijk
  *Bezorgtijden
Als je vóór 23:59 uur bestelt, is het mogelijk om de volgende avond je bestelling in ontvangst te nemen, mits de eerstvolgende dag een bezorgdag is.
Leveringen vinden plaats tussen 17.00 en 22.00 uur op maandag t/m vrijdag. Bij het plaatsen van je bestelling kun je zelf jouw gewenste leverdatum aangeven.
  Leveringen & Bezorgdagen
Onze producten worden ’s ochtends in eigen slagerij bereid en vervolgens ’s avonds bij u bezorgd. We bewaken het gehele proces van bereiding tot bezorging. Daarom kunt u vertrouwen op een optimale kwaliteit. Hieronder vindt u een overzicht van de bezorgdagen:
| Maandag besteld | = dinsdag geleverd |
| Dinsdag besteld | = woensdag geleverd |
| Woensdag besteld | = donderdag geleverd |
| Donderdag besteld | = vrijdag geleverd |
| Vrijdag besteld | = maandag geleverd |
| Zaterdag besteld | = maandag geleverd |
| Zondag besteld | = maandag geleverd |
- Een Picanha kan je op verschillende manieren bereiden, zowel bijvoorbeeld in de oven of op de BBQ. In dit voorbeeld praten we over een Picanha bereiden op de BBQ
- Zorg er als eerste voor dat de picanha ruim van te voren uit de koelkast of vriezer is gehaald en dat hij op kamer temperatuur is.
- Haal vervolgens eerst het vliesje van de Picanha, let op, we hebben het hier niet over de vetkap maar echt over het vliesje dat aan de andere kant van de picanha zit. Het makkelijkste haal je deze weg met een dun scherp mesje.
- Voordat je de picanha gaat bereiden op de BBQ, maak een aantal inkepingen met een scherp mes in de vetkap van de Picanha.
- Bestrijk de picanha royaal met zout en laat dit even intrekken. Veeg het zout eraf voordat het vlees op de BBQ gaat. Het zout dat blijft zitten bak je dan mee.
- Gril vervolgens de Wagyu picanha met de vetkap naar beneden boven direct vuur op de BBQ voor een kleine 20 seconden zodat het vet begint te smelten
- Verplaats vervolgens de Wagyu Picanha naar een indirecte zone, idealiter tussen de 125 en 140 graden max.
- Werk met een kern thermometer, zodra deze aangeeft dat de kern 45 graden is dan kan je het vlees boven het directe vuur afgrillen voor enkele minuten.
- Draai gedurende dit afgrillen het vlees regelmatig om zodat het niet blijft plakken op je BBQ en de kleur aan weerszijde gelijkwaardig is
- Laat de Picanha vervolgens onder aliminium folie nog zeker 15 minuten rusten. Pak het vlees niet te dik in want je wilt niet dat de warmte nietmeer kan ontsnappen en jouw heerlijke picanha te ver door gaart. Eetsmakelijk
Kerntemperatuur
Wagyu Picanha bereiden
- Een Picanha kan je op verschillende manieren bereiden, zowel bijvoorbeeld in de oven of op de BBQ. In dit voorbeeld praten we over een Picanha bereiden op de BBQ
- Zorg er als eerste voor dat de picanha ruim van te voren uit de koelkast of vriezer is gehaald en dat hij op kamer temperatuur is.
- Haal vervolgens eerst het vliesje van de Picanha, let op, we hebben het hier niet over de vetkap maar echt over het vliesje dat aan de andere kant van de picanha zit. Het makkelijkste haal je deze weg met een dun scherp mesje.
- Voordat je de picanha gaat bereiden op de BBQ, maak een aantal inkepingen met een scherp mes in de vetkap van de Picanha.
- Bestrijk de picanha royaal met zout en laat dit even intrekken. Veeg het zout eraf voordat het vlees op de BBQ gaat. Het zout dat blijft zitten bak je dan mee.
- Gril vervolgens de Wagyu picanha met de vetkap naar beneden boven direct vuur op de BBQ voor een kleine 20 seconden zodat het vet begint te smelten
- Verplaats vervolgens de Wagyu Picanha naar een indirecte zone, idealiter tussen de 125 en 140 graden max.
- Werk met een kern thermometer, zodra deze aangeeft dat de kern 45 graden is dan kan je het vlees boven het directe vuur afgrillen voor enkele minuten.
- Draai gedurende dit afgrillen het vlees regelmatig om zodat het niet blijft plakken op je BBQ en de kleur aan weerszijde gelijkwaardig is
- Laat de Picanha vervolgens onder aliminium folie nog zeker 15 minuten rusten. Pak het vlees niet te dik in want je wilt niet dat de warmte nietmeer kan ontsnappen en jouw heerlijke picanha te ver door gaart. Eetsmakelijk
Levering & bezorgtijden
| Maandag besteld | = dinsdag geleverd |
| Dinsdag besteld | = woensdag geleverd |
| Woensdag besteld | = donderdag geleverd |
| Donderdag besteld | = vrijdag geleverd |
| Vrijdag besteld | = maandag geleverd |
| Zaterdag besteld | = maandag geleverd |
| Zondag besteld | = maandag geleverd |
Reviews (1)
Ook erg lekker
Gerelateerde producten
Waarom Bollensteak?
EIGEN TRANSPORT
Onze eigen chauffeurs bezorgen de bestellingen met gekoeld transport.
ONTVANG UW VLEES IN PERFECTE CONDITIE
Het vlees wordt vers gekoeld of diepgevroren bij u bezorgd. Bij ontvangst kunt u de producten bewaren in de koelkast of extra lang in de vriezer.
HOGE KWALITEIT
Wij geloven dat authentieke en unieke smaken centraal moeten staan in ons assortiment. Om u hier in te kunnen voorzien werken wij met speciaal geselecteerde rassen van over de hele wereld.
SNELLE LEVERING
Besteld voor 23:59 = volgende (werk)dag in huis. Wij bezorgen uitsluitend in de avond.











