Buikspek
Buikspek is een populair gerecht om te bereiden op de barbecue. Vanwege de goede balans tussen vet en vlees droogt het stuk niet uit en is het makkelijk te bereiden. Het vet geeft veel smaak aan het vlees en houdt het lekker mals en sappig. Het zwoerd zorgt voor een mooi krokantje dat goed past bij het zachte vlees.
Buikspek met Zwoerd van Hollands goed gehouden varken
Het Hollands goed gehouden varken staat erom bekend dat het vlees fantastisch qua smaak en kwaliteit is. Waar veel mensen niet van bewust zijn is dat het als een van de weinige rassen een 1 ster beter leven certificaat mag voeren. De reden hierachter is dat de veehouders die Hollands goed gehouden varkens fokken moeten voldoen aan strenge criteria. De dieren krijgen geen preventieve medicatie, ontvangen geen hormonen of onnodige antibiotica en worden bij twijfel onderzocht door een vee-arts. Daarnaast krijgen ze daglijks vers drinkwater en hebben ze voldoende ruimte in de stal om te wroeten en te spelen. De leefomstandigheden van de Hollands goed gehouden varkens zijn dan ook aanzienlijk beter als in andere varkensstallen. Dit merk je terug in het buikspek met zwoerd dat wij snijden in onze eigen slagerij. Het is heerlijk van smaak en bijzonder mals. Verantwoord en heerlijk, zo zien wij het graag.€ 42.70 – € 49.15
- Besteld vóór 23:59 = volgende avond in huis*
- 100% gekoelde levering
- Gratis verzending vanaf € 85,00
- De keuze van Topchefs uit de regio!
Buikspek van scharrelvarkens
Ons buikspek is afkomstig van scharrelvarkens en heeft een heerlijke vetmarmering voor extra smaak en malsheid. Perfect voor het bereiden van knapperige speklapjes, porchetta of zelfgemaakte bacon.
Waarom een Buikspek?
- Goede balans vet en vlees
- Mals en sappig
- Krokant laagje dankzij het zwoerd
- Van een ster beter leven varkens
Certificaat

Buikspek bereiden
Buikspek is een heerlijk stuk vlees dat op verschillende manieren bereid kan worden. Om het beste resultaat te behalen, zijn er enkele belangrijke stappen die gevolgd moeten worden.
Allereerst is het belangrijk om het buikspek goed te kruiden. Gebruik hiervoor zout, peper en eventueel andere kruiden naar smaak. Laat de kruiden goed intrekken in het vlees, bij voorkeur enkele uren of zelfs een hele nacht.
Vervolgens is het tijd om het buikspek te bakken of te grillen. Verhit een pan op middelhoog vuur en leg het spek erin met de vetzijde naar beneden. Bak het spek langzaam totdat de vetzijde mooi knapperig is geworden.
Als laatste stap moet het buikspek rusten voordat je het serveert. Haal het uit de pan en laat het even afkoelen op een snijplank. Snijd daarna dunne plakjes van ongeveer 1 centimeter dikte.
Buikspek is perfect als hoofdgerecht geserveerd met bijgerechten zoals aardappelpuree, groenten of salade. Geniet van deze smaakvolle delicatesse!
  *Bezorgtijden
Als je vóór 23:59 uur bestelt, is het mogelijk om de volgende avond je bestelling in ontvangst te nemen, mits de eerstvolgende dag een bezorgdag is.
Leveringen vinden plaats tussen 17.00 en 22.00 uur op maandag t/m vrijdag. Bij het plaatsen van je bestelling kun je zelf jouw gewenste leverdatum aangeven.
  Leveringen & Bezorgdagen
Onze producten worden ’s ochtends in eigen slagerij bereid en vervolgens ’s avonds bij u bezorgd. We bewaken het gehele proces van bereiding tot bezorging. Daarom kunt u vertrouwen op een optimale kwaliteit. Hieronder vindt u een overzicht van de bezorgdagen:
| Maandag besteld | = dinsdag geleverd |
| Dinsdag besteld | = woensdag geleverd |
| Woensdag besteld | = donderdag geleverd |
| Donderdag besteld | = vrijdag geleverd |
| Vrijdag besteld | = maandag geleverd |
| Zaterdag besteld | = maandag geleverd |
| Zondag besteld | = maandag geleverd |
Buikspek is een heerlijk stuk vlees dat op verschillende manieren bereid kan worden. Om het beste resultaat te behalen, zijn er enkele belangrijke stappen die gevolgd moeten worden.
Allereerst is het belangrijk om het buikspek goed te kruiden. Gebruik hiervoor zout, peper en eventueel andere kruiden naar smaak. Laat de kruiden goed intrekken in het vlees, bij voorkeur enkele uren of zelfs een hele nacht.
Vervolgens is het tijd om het buikspek te bakken of te grillen. Verhit een pan op middelhoog vuur en leg het spek erin met de vetzijde naar beneden. Bak het spek langzaam totdat de vetzijde mooi knapperig is geworden.
Als laatste stap moet het buikspek rusten voordat je het serveert. Haal het uit de pan en laat het even afkoelen op een snijplank. Snijd daarna dunne plakjes van ongeveer 1 centimeter dikte.
Buikspek is perfect als hoofdgerecht geserveerd met bijgerechten zoals aardappelpuree, groenten of salade. Geniet van deze smaakvolle delicatesse!
Kerntemperatuur
Buikspek bereiden
Buikspek is een heerlijk stuk vlees dat op verschillende manieren bereid kan worden. Om het beste resultaat te behalen, zijn er enkele belangrijke stappen die gevolgd moeten worden.
Allereerst is het belangrijk om het buikspek goed te kruiden. Gebruik hiervoor zout, peper en eventueel andere kruiden naar smaak. Laat de kruiden goed intrekken in het vlees, bij voorkeur enkele uren of zelfs een hele nacht.
Vervolgens is het tijd om het buikspek te bakken of te grillen. Verhit een pan op middelhoog vuur en leg het spek erin met de vetzijde naar beneden. Bak het spek langzaam totdat de vetzijde mooi knapperig is geworden.
Als laatste stap moet het buikspek rusten voordat je het serveert. Haal het uit de pan en laat het even afkoelen op een snijplank. Snijd daarna dunne plakjes van ongeveer 1 centimeter dikte.
Buikspek is perfect als hoofdgerecht geserveerd met bijgerechten zoals aardappelpuree, groenten of salade. Geniet van deze smaakvolle delicatesse!
Buikspek
Levering & bezorgtijden
| Maandag besteld | = dinsdag geleverd |
| Dinsdag besteld | = woensdag geleverd |
| Woensdag besteld | = donderdag geleverd |
| Donderdag besteld | = vrijdag geleverd |
| Vrijdag besteld | = maandag geleverd |
| Zaterdag besteld | = maandag geleverd |
| Zondag besteld | = maandag geleverd |
Reviews (1)
Ook erg lekker
Gerelateerde producten
Waarom Bollensteak?
EIGEN TRANSPORT
Onze eigen chauffeurs bezorgen de bestellingen met gekoeld transport.
ONTVANG UW VLEES IN PERFECTE CONDITIE
Het vlees wordt vers gekoeld of diepgevroren bij u bezorgd. Bij ontvangst kunt u de producten bewaren in de koelkast of extra lang in de vriezer.
HOGE KWALITEIT
Wij geloven dat authentieke en unieke smaken centraal moeten staan in ons assortiment. Om u hier in te kunnen voorzien werken wij met speciaal geselecteerde rassen van over de hele wereld.
SNELLE LEVERING
Besteld voor 23:59 = volgende (werk)dag in huis. Wij bezorgen uitsluitend in de avond.












