Kalfszwezerik
€ 60.00
Op voorraad: Morgen avond geleverd!
- Besteld vóór 23:59 = volgende avond in huis*
- 100% gekoelde levering
- Gratis verzending vanaf € 85,00
- De keuze van Topchefs uit de regio!
Kalfszwezerik van hoge kwaliteit
Onze Kalfszwezerik is van de hoogste kwaliteit en wordt zorgvuldig geselecteerd uit de thymus van het kalf. Het vlees heeft een delicate textuur en een subtiele smaak, waardoor het perfect is voor culinaire bereidingen. Probeer onze Kalfszwezerik en geniet van een heerlijke gastronomische ervaring.
Waarom een Kalfszwezerik?
- Gesneden van Nederlandse kalveren
- Kwalitatief hoogstaand orgaanvlees
- Gefokt op kleinschalige boerderijen
- Geen preventieve medicatie
Kalfszwezerik bereiden
De bereiding van een kalfszwezerik heeft nogal wat voeten in de aarde. Zeker voor de voorbereiding moet je aardig wat tijd uittrekken. Toch is dit de moeite meer dan waard.
- Leg de kalfszwezerik eerst een paar uur in koud water, en ververs dit water een aantal keer. Dit om eventueel vuil en bloed uit het orgaan te spoelen
- Vul vervolgens een pan met een klein beetje zout en breng het water aan de kook en laat de kalfszwezerik hier 3 tot 5 minuten in liggen
- Haal hem uit het water, leg hem weer in een koud waterbad en laat hem afkoelen
- Nu kan je het vlies van de kalfszwezerik afhalen en eventuele vetknobbels verwijderen
- Plet nu de kalfszwezerik met wat lichte druk voor enkele minuten om het vocht eruit te laten lopen. Dit kan je bijvoorbeeld met twee snijplanken doen.
- Snijd de klafszwezerik nu in een aantal niet al te dikke plakken, tussen de 1 en 2 centimeter.
- Als je de kalfsentrecote grilt in de pan, gebruik dan bij voorkeur een grillpan en laat deze ook echt heel heet worden. Doe je het op de BBQ, zorg dan dat deze tussen de 200 en 220 graden is voordat je het orgaanvlees erop legt
- De gewenste kerntemperatuur ligt tussen de 54 en 57 graden. Wij eten hem het liefst op 55 graden maar het komt niet op een graad meer of minder uit
- Op een BBQ met genoemde temperatuur of flink warme grillpan duurt dit gemiddeld 4 minuten.
  *Bezorgtijden
Als je vóór 23:59 uur bestelt, is het mogelijk om de volgende avond je bestelling in ontvangst te nemen, mits de eerstvolgende dag een bezorgdag is.
Leveringen vinden plaats tussen 17.00 en 22.00 uur op maandag t/m vrijdag. Bij het plaatsen van je bestelling kun je zelf jouw gewenste leverdatum aangeven.
  Leveringen & Bezorgdagen
Onze producten worden ’s ochtends in eigen slagerij bereid en vervolgens ’s avonds bij u bezorgd. We bewaken het gehele proces van bereiding tot bezorging. Daarom kunt u vertrouwen op een optimale kwaliteit. Hieronder vindt u een overzicht van de bezorgdagen:
| Maandag besteld | = dinsdag geleverd |
| Dinsdag besteld | = woensdag geleverd |
| Woensdag besteld | = donderdag geleverd |
| Donderdag besteld | = vrijdag geleverd |
| Vrijdag besteld | = maandag geleverd |
| Zaterdag besteld | = maandag geleverd |
| Zondag besteld | = maandag geleverd |
De bereiding van een kalfszwezerik heeft nogal wat voeten in de aarde. Zeker voor de voorbereiding moet je aardig wat tijd uittrekken. Toch is dit de moeite meer dan waard.
- Leg de kalfszwezerik eerst een paar uur in koud water, en ververs dit water een aantal keer. Dit om eventueel vuil en bloed uit het orgaan te spoelen
- Vul vervolgens een pan met een klein beetje zout en breng het water aan de kook en laat de kalfszwezerik hier 3 tot 5 minuten in liggen
- Haal hem uit het water, leg hem weer in een koud waterbad en laat hem afkoelen
- Nu kan je het vlies van de kalfszwezerik afhalen en eventuele vetknobbels verwijderen
- Plet nu de kalfszwezerik met wat lichte druk voor enkele minuten om het vocht eruit te laten lopen. Dit kan je bijvoorbeeld met twee snijplanken doen.
- Snijd de klafszwezerik nu in een aantal niet al te dikke plakken, tussen de 1 en 2 centimeter.
- Als je de kalfsentrecote grilt in de pan, gebruik dan bij voorkeur een grillpan en laat deze ook echt heel heet worden. Doe je het op de BBQ, zorg dan dat deze tussen de 200 en 220 graden is voordat je het orgaanvlees erop legt
- De gewenste kerntemperatuur ligt tussen de 54 en 57 graden. Wij eten hem het liefst op 55 graden maar het komt niet op een graad meer of minder uit
- Op een BBQ met genoemde temperatuur of flink warme grillpan duurt dit gemiddeld 4 minuten.
Kerntemperatuur
Kalfszwezerik bereiden
De bereiding van een kalfszwezerik heeft nogal wat voeten in de aarde. Zeker voor de voorbereiding moet je aardig wat tijd uittrekken. Toch is dit de moeite meer dan waard.
- Leg de kalfszwezerik eerst een paar uur in koud water, en ververs dit water een aantal keer. Dit om eventueel vuil en bloed uit het orgaan te spoelen
- Vul vervolgens een pan met een klein beetje zout en breng het water aan de kook en laat de kalfszwezerik hier 3 tot 5 minuten in liggen
- Haal hem uit het water, leg hem weer in een koud waterbad en laat hem afkoelen
- Nu kan je het vlies van de kalfszwezerik afhalen en eventuele vetknobbels verwijderen
- Plet nu de kalfszwezerik met wat lichte druk voor enkele minuten om het vocht eruit te laten lopen. Dit kan je bijvoorbeeld met twee snijplanken doen.
- Snijd de klafszwezerik nu in een aantal niet al te dikke plakken, tussen de 1 en 2 centimeter.
- Als je de kalfsentrecote grilt in de pan, gebruik dan bij voorkeur een grillpan en laat deze ook echt heel heet worden. Doe je het op de BBQ, zorg dan dat deze tussen de 200 en 220 graden is voordat je het orgaanvlees erop legt
- De gewenste kerntemperatuur ligt tussen de 54 en 57 graden. Wij eten hem het liefst op 55 graden maar het komt niet op een graad meer of minder uit
- Op een BBQ met genoemde temperatuur of flink warme grillpan duurt dit gemiddeld 4 minuten.
Kalfszwezerik
Levering & bezorgtijden
| Maandag besteld | = dinsdag geleverd |
| Dinsdag besteld | = woensdag geleverd |
| Woensdag besteld | = donderdag geleverd |
| Donderdag besteld | = vrijdag geleverd |
| Vrijdag besteld | = maandag geleverd |
| Zaterdag besteld | = maandag geleverd |
| Zondag besteld | = maandag geleverd |
Reviews (1)
Ook erg lekker
Gerelateerde producten
Waarom Bollensteak?
EIGEN TRANSPORT
Onze eigen chauffeurs bezorgen de bestellingen met gekoeld transport.
ONTVANG UW VLEES IN PERFECTE CONDITIE
Het vlees wordt vers gekoeld of diepgevroren bij u bezorgd. Bij ontvangst kunt u de producten bewaren in de koelkast of extra lang in de vriezer.
HOGE KWALITEIT
Wij geloven dat authentieke en unieke smaken centraal moeten staan in ons assortiment. Om u hier in te kunnen voorzien werken wij met speciaal geselecteerde rassen van over de hele wereld.
SNELLE LEVERING
Besteld voor 23:59 = volgende (werk)dag in huis. Wij bezorgen uitsluitend in de avond.











