Iberico Presa Spanje
Iberico Presa is een heerlijk mals stuk vlees afkomstig uit het deel tussen de nek en de schouder van het Iberico varken. De Presa is heerlijk om te bereiden als braadstuk in de oven of op de BBQ. Wil jij eens iets bijzonders op tafel zetten en houd je van varkensvlees, dan is de Iberico presa zeker het proberen waard. Door hun gevarieerde dieet heeft het vlees een heerlijke smaak. Het is dan ook niet zonder reden dat de Iberico presa een van de meest geliefde steaks is afkomstig van het Iberico varken.
Het Zuid Spaanse Iberico varken
Het Ibérico varken is afkomstig uit Zuid-Spanje. Deze Ibérico varkens leven in groepen op uitgestrekte velden met eeuwenoude eikenbomen. De varkens hebben een zwarte of donkerbruine kleur en ze eten het liefst knollen, eikels, gras en kruiden. Het Ibérico varkensvlees heeft een unieke kwaliteit dankzij het klimaat, de voeding en de vrijheid dat het raszuivere varkentje heeft. Het vet van het Ibérico varkensvlees smelt al op kamertemperatuur en geeft het vlees een sublieme, nootachtige en volle smaak.€ 52.50
Op voorraad: Morgen avond geleverd!
- Besteld vóór 23:59 = volgende avond in huis*
- 100% gekoelde levering
- Gratis verzending vanaf € 85,00
- De keuze van Topchefs uit de regio!
Iberico Presa uit Spanje
Onze Iberico Presa is afkomstig van het Iberisch varken uit Spanje. Het vlees wordt gesneden van de schouder en staat bekend om zijn intense smaak en malsheid. Ideaal om te grillen of te bakken voor een heerlijke maaltijd.
Waarom een Iberico Presa Spanje?
- Een mooie marmering
Certificaat

Iberico Presa Spanje bereiden
- Haal de Iberico presa een uur voor het bereiden uit de koelkast om op kamertemperatuur te laten komen
- De presa heeft van zichzelf al een heerlijke smaak, wil je hem toch kruiden, gebruik dan een BBQ rub naar keuze. Bestrijk hem dan ook wel ruim van te voren, het liefst een of twee uur voordat je de Iberico Presa gaat bereiden. Verpak het vlees in vershoud folie zodat de rub nog goed in de presa kan trekken
- Verhit de BBQ op 120 graden en leg de presa op het indirecte deel voor de langzame garing. Wij bevelen een kernthermometer aan zodat je de kerntemperatuur van de Iberico presa in de gaten kan houden. Wanneer de kern 60 graden is dan ben je klaar
- Stook vervolgens je BBQ op naar 200 graden voor de directe grilling van het vlees
- Houd de kernthermometer erbij en grill de Iberico rondom bruin tot hij een kerntemperatuur van 68 graden heeft bereikt
- Laat de Iberico presa vervolgens nog 10 minuten rusten alvorens je er heerlijke plakken van gaat snijden. Eetsmakelijk
  *Bezorgtijden
Als je vóór 23:59 uur bestelt, is het mogelijk om de volgende avond je bestelling in ontvangst te nemen, mits de eerstvolgende dag een bezorgdag is.
Leveringen vinden plaats tussen 17.00 en 22.00 uur op maandag t/m vrijdag. Bij het plaatsen van je bestelling kun je zelf jouw gewenste leverdatum aangeven.
  Leveringen & Bezorgdagen
Onze producten worden ’s ochtends in eigen slagerij bereid en vervolgens ’s avonds bij u bezorgd. We bewaken het gehele proces van bereiding tot bezorging. Daarom kunt u vertrouwen op een optimale kwaliteit. Hieronder vindt u een overzicht van de bezorgdagen:
| Maandag besteld | = dinsdag geleverd |
| Dinsdag besteld | = woensdag geleverd |
| Woensdag besteld | = donderdag geleverd |
| Donderdag besteld | = vrijdag geleverd |
| Vrijdag besteld | = maandag geleverd |
| Zaterdag besteld | = maandag geleverd |
| Zondag besteld | = maandag geleverd |
- Haal de Iberico presa een uur voor het bereiden uit de koelkast om op kamertemperatuur te laten komen
- De presa heeft van zichzelf al een heerlijke smaak, wil je hem toch kruiden, gebruik dan een BBQ rub naar keuze. Bestrijk hem dan ook wel ruim van te voren, het liefst een of twee uur voordat je de Iberico Presa gaat bereiden. Verpak het vlees in vershoud folie zodat de rub nog goed in de presa kan trekken
- Verhit de BBQ op 120 graden en leg de presa op het indirecte deel voor de langzame garing. Wij bevelen een kernthermometer aan zodat je de kerntemperatuur van de Iberico presa in de gaten kan houden. Wanneer de kern 60 graden is dan ben je klaar
- Stook vervolgens je BBQ op naar 200 graden voor de directe grilling van het vlees
- Houd de kernthermometer erbij en grill de Iberico rondom bruin tot hij een kerntemperatuur van 68 graden heeft bereikt
- Laat de Iberico presa vervolgens nog 10 minuten rusten alvorens je er heerlijke plakken van gaat snijden. Eetsmakelijk
Kerntemperatuur
Iberico Presa Spanje bereiden
- Haal de Iberico presa een uur voor het bereiden uit de koelkast om op kamertemperatuur te laten komen
- De presa heeft van zichzelf al een heerlijke smaak, wil je hem toch kruiden, gebruik dan een BBQ rub naar keuze. Bestrijk hem dan ook wel ruim van te voren, het liefst een of twee uur voordat je de Iberico Presa gaat bereiden. Verpak het vlees in vershoud folie zodat de rub nog goed in de presa kan trekken
- Verhit de BBQ op 120 graden en leg de presa op het indirecte deel voor de langzame garing. Wij bevelen een kernthermometer aan zodat je de kerntemperatuur van de Iberico presa in de gaten kan houden. Wanneer de kern 60 graden is dan ben je klaar
- Stook vervolgens je BBQ op naar 200 graden voor de directe grilling van het vlees
- Houd de kernthermometer erbij en grill de Iberico rondom bruin tot hij een kerntemperatuur van 68 graden heeft bereikt
- Laat de Iberico presa vervolgens nog 10 minuten rusten alvorens je er heerlijke plakken van gaat snijden. Eetsmakelijk
Iberico Presa Spanje
Levering & bezorgtijden
| Maandag besteld | = dinsdag geleverd |
| Dinsdag besteld | = woensdag geleverd |
| Woensdag besteld | = donderdag geleverd |
| Donderdag besteld | = vrijdag geleverd |
| Vrijdag besteld | = maandag geleverd |
| Zaterdag besteld | = maandag geleverd |
| Zondag besteld | = maandag geleverd |
Reviews (1)
Ook erg lekker
Gerelateerde producten
Waarom Bollensteak?
EIGEN TRANSPORT
Onze eigen chauffeurs bezorgen de bestellingen met gekoeld transport.
ONTVANG UW VLEES IN PERFECTE CONDITIE
Het vlees wordt vers gekoeld of diepgevroren bij u bezorgd. Bij ontvangst kunt u de producten bewaren in de koelkast of extra lang in de vriezer.
HOGE KWALITEIT
Wij geloven dat authentieke en unieke smaken centraal moeten staan in ons assortiment. Om u hier in te kunnen voorzien werken wij met speciaal geselecteerde rassen van over de hele wereld.
SNELLE LEVERING
Besteld voor 23:59 = volgende (werk)dag in huis. Wij bezorgen uitsluitend in de avond.













