Kalfsmuis
Onze kalfsmuis wordt gesneden in verschillende gewichten in onze eigen slagerij. Kalfsmuis wordt vaak in zijn geheel klaargemaakt of gebruikt voor het maken van een rollade of vitello tonato. Kalfsmuis bestaat uit mager vlees. In ons assortiment bieden wij uitsluitend blank Hollands kalfsvlees aan, dit is vlees van prachtige kwaliteit die zich duidelijk onderscheidt van rundvlees.
Waarom wij werken met uitsluitend Nederlandse kalfsmuis
Nederland is wereldwijd de grootste exporteur van kalfsvlees en dus ook kalfsmuis. Al het vlees wordt streng gecontroleerd en moet voldoen aan de hoogste eisen. Geen wonder dat andere landen in de wereld juist nu massaal kiezen voor kalfsmuis van Nederlandse bodem. Wij hebben dan ook bewust de keuze gemaakt om uitsluitend met Nederlandse kalfsmuis te werken.
Kalfsmuis braden in de pan
Kalfsmuis braden in de pan is iets dat wij zelf niet doen. Het liefst stoof je de kalfsmuis in een pan met bouillon, hierdoor blijft het vlees heerlijk mals en krijgt het extra smaak door de toevoeging van de bouillon. Wil je de kalfsmuis toch liever braden in de pan, zorg er dan minimaal voor dat je hem op temperatuur laat komen buiten de koelkast en dat je hem niet te droog bakt op een te hoog vuur. Dep ook altijd de kalfsmuis even droog voordat hij de pan ingaat.
Kalfsmuis sous vide bereiden
Een kalfsmuis kan je ook prima sous vide bereiden. Zorg ervoor dat je een ruime bak met water op temperatuur brengt. In dit geval wil je een rose garing dus moet je zorgen dat het waterbad een constante temperatuur van 55 graden heeft. Vervolgens leg je de kalfsmuis ongeveer drie uur in het waterbad waarin hij langzaam sous vide zal garen. Let wel op, de exacte garingstijd hangt ook af van de dikte en gewicht van het vlees. In dit voorbeeld gaan we uit van een kalfsmuis van ruim 1000 gram. Stop voordat je begint wat van je favoriete kruiden in de vacuüm verpakking voor een extra smaaksensatie. Als je dus een keer echt iets anders wilt, bereid je kalfsmuis sous vide, je zal niet teleurgesteld zijn.
€ 24.70 – € 49.40
- Besteld vóór 23:59 = volgende avond in huis*
- 100% gekoelde levering
- Gratis verzending vanaf € 85,00
- De keuze van Topchefs uit de regio!
Kalfsmuis
Onze Kalfsmuis is een mals en mager stuk vlees afkomstig uit de achtervoet van het kalf. Het heeft een fijne structuur en subtiele smaak, waardoor het perfect geschikt is voor verschillende bereidingswijzen.
Product eigenschappen
In ons assortiment bieden wij uitsluitend blank Hollands kalfsvlees aan, dit is vlees van prachtige kwaliteit die zich duidelijk onderscheidt van rundvlees.
Kalfsmuis bereiden
De kalfsmuis kan je op meerdere manieren bereiden, wij kiezen hier voor een bereiding in de oven:
- Haal de kalfsmuis zeker een uur voor bereiding uit de koelkast zodat deze op kamertemperatuur kan komen. Ligt de kalfsmuis in de vriezer, haal hem dan de ochtend van bereiding al uit de koeling
- Kruid de kalfsmuis naar eigen inizcht met zout en peper
- Verwarm de oven naar 100 graden voor een langzame garing
- Bak ondertussen de kalfsmuis kort bruin aan alle zijden in een goed vermarmde pan met (room) boter. Let op, doe dit niet langer dan 2 minuten
- Plaats het vlees in de oven en breng een kernthermometer in de kalfsmuis
- Laat de kalfsmuis langzaam garen tot deze een kerntemperatuur van 54 graden heeft bereikt
- Laat de kalfsmuis vervolgens zeker 10 minuten rusten.
  *Bezorgtijden
Als je vóór 23:59 uur bestelt, is het mogelijk om de volgende avond je bestelling in ontvangst te nemen, mits de eerstvolgende dag een bezorgdag is.
Leveringen vinden plaats tussen 17.00 en 22.00 uur op maandag t/m vrijdag. Bij het plaatsen van je bestelling kun je zelf jouw gewenste leverdatum aangeven.
  Leveringen & Bezorgdagen
Onze producten worden ’s ochtends in eigen slagerij bereid en vervolgens ’s avonds bij u bezorgd. We bewaken het gehele proces van bereiding tot bezorging. Daarom kunt u vertrouwen op een optimale kwaliteit. Hieronder vindt u een overzicht van de bezorgdagen:
| Maandag besteld | = dinsdag geleverd |
| Dinsdag besteld | = woensdag geleverd |
| Woensdag besteld | = donderdag geleverd |
| Donderdag besteld | = vrijdag geleverd |
| Vrijdag besteld | = maandag geleverd |
| Zaterdag besteld | = maandag geleverd |
| Zondag besteld | = maandag geleverd |
De kalfsmuis kan je op meerdere manieren bereiden, wij kiezen hier voor een bereiding in de oven:
- Haal de kalfsmuis zeker een uur voor bereiding uit de koelkast zodat deze op kamertemperatuur kan komen. Ligt de kalfsmuis in de vriezer, haal hem dan de ochtend van bereiding al uit de koeling
- Kruid de kalfsmuis naar eigen inizcht met zout en peper
- Verwarm de oven naar 100 graden voor een langzame garing
- Bak ondertussen de kalfsmuis kort bruin aan alle zijden in een goed vermarmde pan met (room) boter. Let op, doe dit niet langer dan 2 minuten
- Plaats het vlees in de oven en breng een kernthermometer in de kalfsmuis
- Laat de kalfsmuis langzaam garen tot deze een kerntemperatuur van 54 graden heeft bereikt
- Laat de kalfsmuis vervolgens zeker 10 minuten rusten.
Kerntemperatuur
Kalfsmuis bereiden
De kalfsmuis kan je op meerdere manieren bereiden, wij kiezen hier voor een bereiding in de oven:
- Haal de kalfsmuis zeker een uur voor bereiding uit de koelkast zodat deze op kamertemperatuur kan komen. Ligt de kalfsmuis in de vriezer, haal hem dan de ochtend van bereiding al uit de koeling
- Kruid de kalfsmuis naar eigen inizcht met zout en peper
- Verwarm de oven naar 100 graden voor een langzame garing
- Bak ondertussen de kalfsmuis kort bruin aan alle zijden in een goed vermarmde pan met (room) boter. Let op, doe dit niet langer dan 2 minuten
- Plaats het vlees in de oven en breng een kernthermometer in de kalfsmuis
- Laat de kalfsmuis langzaam garen tot deze een kerntemperatuur van 54 graden heeft bereikt
- Laat de kalfsmuis vervolgens zeker 10 minuten rusten.
Kalfsmuis
Levering & bezorgtijden
| Maandag besteld | = dinsdag geleverd |
| Dinsdag besteld | = woensdag geleverd |
| Woensdag besteld | = donderdag geleverd |
| Donderdag besteld | = vrijdag geleverd |
| Vrijdag besteld | = maandag geleverd |
| Zaterdag besteld | = maandag geleverd |
| Zondag besteld | = maandag geleverd |
Reviews (1)
Ook erg lekker
Gerelateerde producten
Waarom Bollensteak?
EIGEN TRANSPORT
Onze eigen chauffeurs bezorgen de bestellingen met gekoeld transport.
ONTVANG UW VLEES IN PERFECTE CONDITIE
Het vlees wordt vers gekoeld of diepgevroren bij u bezorgd. Bij ontvangst kunt u de producten bewaren in de koelkast of extra lang in de vriezer.
HOGE KWALITEIT
Wij geloven dat authentieke en unieke smaken centraal moeten staan in ons assortiment. Om u hier in te kunnen voorzien werken wij met speciaal geselecteerde rassen van over de hele wereld.
SNELLE LEVERING
Besteld voor 23:59 = volgende (werk)dag in huis. Wij bezorgen uitsluitend in de avond.











