Oerhammetje
Het oerhammetje is afkomstig uit de kuit/hiel van het (wroet)varken. Omdat het stukje veel werk heeft verricht heeft het een lange bereidingstijd nodig. Daarom is de oerham een populair stukje vlees onder de echte BBQers. Onze oerhammetjes worden gesneden in de eigen slagerij. Naast dat het een steeds populairder stukje vlees in de webshop is bestellen ook veel van onze horeca klanten voor de winterkaart ons oer hollandse oerhammetje
Oerhammetjes van het Wroetvarken
Nederlandse wroetvarkens zijn niet zomaar varkens. Slechts 1% van de Nederlandse varkens mogen het keurmerk van het wroetvarken dragen. Om in aanmerking te komen om wroetvarkens te fokken moet een boer aan specifieke voorwaarden voldoen. Zo worden er duidelijke eisen gesteld aan de stallen, de leefomstandigheden van de varkens en het voer dat zij ontvangen. Door deze strikte regels zijn er slechts enkele boeren in Noord Holland, Overijssel en Brabant die dit prachtige ras mogen fokken. Het wroetvarken moet op een duurzame en humane manier worden grootgebracht. Dit zorgt er dan ook voor dat dit varkensvlees qua prijs niet vergelijkbaar is met het standaard varkensvlees dat in veel supermarkten te vinden is. Consumenten kiezen dan ook bewust voor kwaliteit van het vlees en kwaliteit van het leven voor de varkens. Dit mag dan ook iets meer kosten. Onze Oerhammetjes worden in onze eigen slagerij gesneden voor zowel onze horeca klanten als particulieren die de oerhammetjes graag thuis op het bord willen toveren.
€ 9.95
Op voorraad: Morgen avond geleverd!
- Besteld vóór 23:59 = volgende avond in huis*
- 100% gekoelde levering
- Gratis verzending vanaf € 85,00
- De keuze van Topchefs uit de regio!
Ons oerhammetje is afkomstig van het bovenste gedeelte van de varkenspoot, dichtbij de schouder. Het vlees heeft een heerlijke smaak en is perfect om langzaam te garen. Met zijn sappige en malse textuur zal het oerhammetje zeker een favoriet zijn bij liefhebbers van hartig vlees.
Waarom een Oerhammetje?
- Gesneden van Nederlandse varkens
- Mals van structuur en laag vetgehalte
- Geen preventieve medicatie
- Twee stuks
Oerhammetje bereiden
Het oerhammetje kan je op verschillende manieren bereiden. Hieronder leggen wij uit hoe je hem het beste kan klaarmaken op de BBQ of in de oven
Oerhammetje uit de oven
- Zoals bij al het vlees is het van belang om het oerhammetje tijdig uit de koelkast te halen zodat deze eerst op kamer temperatuur kan komen
- Verwarm de oven op 120 graden als je de tijd hebt of 160 graden als je wat sneller klaar moet zijn
- Gebruik een rub naar gelang van wat je zelf lekker vindt en wrijf het oerhammetje hiermee in
- Het stuk is klaar wanneer je een kerntemperatuur tussen de 85 en 90 graden hebt bereikt. We raden ook aan om bij de bereiding in de oven te werken met een kernthermometer
- Bij een bereiding van 130 graden moet het oerhammetje waarschijnlijk twee uur in de oven. Wij maken hem zelf vaak klaar op 160 graden, houd dan rekening met anderhalf uur. Maar zoals gezegd, gebruik een kernthermometer want dan hoef je niet te schatten.
- Haal hierna het oerhammetje uit de oven, en laat hem nog enkele minuten doorgaren in aliminium folie. Let wel op, je wilt eindigen op een kerntemperatuur van max 90 graden, haal het oerhammetje dan bij een temperatuur van 85 graden uit de oven zodat hij in het aluminium folie nog even kan doorgaren.
  *Bezorgtijden
Als je vóór 23:59 uur bestelt, is het mogelijk om de volgende avond je bestelling in ontvangst te nemen, mits de eerstvolgende dag een bezorgdag is.
Leveringen vinden plaats tussen 17.00 en 22.00 uur op maandag t/m vrijdag. Bij het plaatsen van je bestelling kun je zelf jouw gewenste leverdatum aangeven.
  Leveringen & Bezorgdagen
Onze producten worden ’s ochtends in eigen slagerij bereid en vervolgens ’s avonds bij u bezorgd. We bewaken het gehele proces van bereiding tot bezorging. Daarom kunt u vertrouwen op een optimale kwaliteit. Hieronder vindt u een overzicht van de bezorgdagen:
| Maandag besteld | = dinsdag geleverd |
| Dinsdag besteld | = woensdag geleverd |
| Woensdag besteld | = donderdag geleverd |
| Donderdag besteld | = vrijdag geleverd |
| Vrijdag besteld | = maandag geleverd |
| Zaterdag besteld | = maandag geleverd |
| Zondag besteld | = maandag geleverd |
Het oerhammetje kan je op verschillende manieren bereiden. Hieronder leggen wij uit hoe je hem het beste kan klaarmaken op de BBQ of in de oven
Oerhammetje uit de oven
- Zoals bij al het vlees is het van belang om het oerhammetje tijdig uit de koelkast te halen zodat deze eerst op kamer temperatuur kan komen
- Verwarm de oven op 120 graden als je de tijd hebt of 160 graden als je wat sneller klaar moet zijn
- Gebruik een rub naar gelang van wat je zelf lekker vindt en wrijf het oerhammetje hiermee in
- Het stuk is klaar wanneer je een kerntemperatuur tussen de 85 en 90 graden hebt bereikt. We raden ook aan om bij de bereiding in de oven te werken met een kernthermometer
- Bij een bereiding van 130 graden moet het oerhammetje waarschijnlijk twee uur in de oven. Wij maken hem zelf vaak klaar op 160 graden, houd dan rekening met anderhalf uur. Maar zoals gezegd, gebruik een kernthermometer want dan hoef je niet te schatten.
- Haal hierna het oerhammetje uit de oven, en laat hem nog enkele minuten doorgaren in aliminium folie. Let wel op, je wilt eindigen op een kerntemperatuur van max 90 graden, haal het oerhammetje dan bij een temperatuur van 85 graden uit de oven zodat hij in het aluminium folie nog even kan doorgaren.
Kerntemperatuur
Oerhammetje bereiden
Het oerhammetje kan je op verschillende manieren bereiden. Hieronder leggen wij uit hoe je hem het beste kan klaarmaken op de BBQ of in de oven
Oerhammetje uit de oven
- Zoals bij al het vlees is het van belang om het oerhammetje tijdig uit de koelkast te halen zodat deze eerst op kamer temperatuur kan komen
- Verwarm de oven op 120 graden als je de tijd hebt of 160 graden als je wat sneller klaar moet zijn
- Gebruik een rub naar gelang van wat je zelf lekker vindt en wrijf het oerhammetje hiermee in
- Het stuk is klaar wanneer je een kerntemperatuur tussen de 85 en 90 graden hebt bereikt. We raden ook aan om bij de bereiding in de oven te werken met een kernthermometer
- Bij een bereiding van 130 graden moet het oerhammetje waarschijnlijk twee uur in de oven. Wij maken hem zelf vaak klaar op 160 graden, houd dan rekening met anderhalf uur. Maar zoals gezegd, gebruik een kernthermometer want dan hoef je niet te schatten.
- Haal hierna het oerhammetje uit de oven, en laat hem nog enkele minuten doorgaren in aliminium folie. Let wel op, je wilt eindigen op een kerntemperatuur van max 90 graden, haal het oerhammetje dan bij een temperatuur van 85 graden uit de oven zodat hij in het aluminium folie nog even kan doorgaren.
Oerhammetje
Levering & bezorgtijden
| Maandag besteld | = dinsdag geleverd |
| Dinsdag besteld | = woensdag geleverd |
| Woensdag besteld | = donderdag geleverd |
| Donderdag besteld | = vrijdag geleverd |
| Vrijdag besteld | = maandag geleverd |
| Zaterdag besteld | = maandag geleverd |
| Zondag besteld | = maandag geleverd |
Reviews (1)
Ook erg lekker
Gerelateerde producten
Waarom Bollensteak?
EIGEN TRANSPORT
Onze eigen chauffeurs bezorgen de bestellingen met gekoeld transport.
ONTVANG UW VLEES IN PERFECTE CONDITIE
Het vlees wordt vers gekoeld of diepgevroren bij u bezorgd. Bij ontvangst kunt u de producten bewaren in de koelkast of extra lang in de vriezer.
HOGE KWALITEIT
Wij geloven dat authentieke en unieke smaken centraal moeten staan in ons assortiment. Om u hier in te kunnen voorzien werken wij met speciaal geselecteerde rassen van over de hele wereld.
SNELLE LEVERING
Besteld voor 23:59 = volgende (werk)dag in huis. Wij bezorgen uitsluitend in de avond.












